Yhteystiedot

Porvoo
Puhelin: 040-5636054
Sähköposti: kathrina.helander@pp.inet.fi

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:549613 kpl

Taustaa

 

Koiraharrastukseni alkoi jo lapsena. Kovan kinuamisen jälkeen ja lupauksen hoitaa koira itse sain ensimmäisen koirani ollessani 15-vuotias. Se oli sekarotuinen uros (kultainen noutaja - suomen ajokoira), jota me kutsuimme Kimiksi.

kimi1.jpg

 

 

 

Harrastin Kimin kanssa paljon ja se osasi monia koiraurheilulajeja, mutta siihen aikaan sekarotuiset eivät saaneet kilpailla esim. tottelevaisuuskokeessa.

Kiinnostukseni saada rotukoira vain kasvoi ja kasvoi ja kasvoi kunnes 1983 päätin, että hovawart se olla pitää. 1984 hovawartit saivat oikeuden kilpailla palveluskoiralajeissa, joten heti tammikuussa hankin ensimmäisen hovawarttini.

dindu1.jpg

 

 

 

 

Se oli uros Reimin kennelistä. Reimin Dourus oli sen nimi ja me kutsuimme sitä Dinduksi.

taustaa1_din_kimi1.jpg

 

 

Näiden kahden itsevarman, mutta keskenään erilaisen koiran kanssa opin paljon koirien käyttäytymisestä ja me kokeilimmekin kaikenlaisia koiraurheilulajeja. Dindun kanssa kilpailin TOKOssa voittajaluokassa (siihen aikaan ei ollut EVL luokka) ja hakukokeessa kävimme muutaman kerran.

taustaa_koiraryhma1.jpg

 

 

Toimin siihen aikaan myös aktiivisesti koulutusohjaajana Porvoon palveluskoirissa ja myöhemmin, muutettuamme Nummelaan, myös Hiiden Haukuissa.

taustaa_rotuottelu1.jpg

 

 

Dindun kanssa teimme myös historiaa.Vuonna 1987 hovawartit osallistuivat ensimmäistä kertaa joukkueella palveluskoirien rotuotteluun. Sijoitus ei silloin ollutkaan pääasia vaan se, että ylipäätään saatiin joukkue kasaan tekemään pr-työtä.
Olen myös nauttinut jäsenistön luottamusta kahdesti ollessani vuonna 1987 hallituksen jäsen ja myöhemmin uudestaan vuosina 1999-2002. Tällä hetkellä toimin rotujärjestön jalostustoimikunnassa vuodesta 2007

Dindun kuoltua syksyllä 1993 tuli ajankohtaiseksi seuraavan koiran hankkiminen. Kävin mielessäni läpi muitakin rotuja, mutta jo silloin hovawart oli vienyt sydämeni ja päädyin merkkiväriseen hoffinarttuun Emo´s kennelistä.

taustaa_jaalla1.jpg

 

 

 

Emo (Leila Rutanen) kun oli omistanut Dindun veljen Reimin Double Dutschin niin hänen kasvattamansa koirat olivat minulle jo hiukan tuttuja.

Näin minusta tuli OLGAN ONNELLINEN OMISTAJA.
Olga osoittautuikin olevan varsin hieno koira, jolla todella on luonne paikallaan. Olga on hyvin pitkälle, minun mielestäni, sellainen koira, jonka minä toivoisin hovawartin olevan. Tämän koiran myötä alkoi kiinnostukseni kasvatustyöstä ja Olgan ensimmäinen pentue syntyi vuonna 1997.
Kasvatustavoitteenani onkin kasvattaa terveitä, hyvähermoisia, iloisia ja yhteistyöhaluisia hovawartteja, jotka olisivat myös kaunista katseltavaa ja joista olisi iloa omistajille niin harrastuksen parissa kuin mukavina kotikoirina.
Kasvattien omistajien kanssa pyrin pitämään tiiviisti yhteyttä järjestämällä pentutapaamisia, leirejä ja koulutusta niin maastossa kun tottiskentällä ja tietenkin puhelimitse. Tavoitteeni on myös, että pentueesta kaikki koirat lonkkakuvataan ja luonnetestataan.

 

Tämä rotu on todella vienyt sydämeni ja välillä tuntuu että myös järjen!

 

olgakollaasi1.jpgKantanarttuni Emo's Olga, joka rakasti kivien pyörittämistä.

Siitä kennelnimi Steinroller=Kivenpyörittäjä :)